• boerderijslide
  • kinderkamerslide
  • buitenslide
  • blauwekamerslide

Omgeving

De mooiste provincie: Friesland!

Dit land en haar inwoners spreken tot de verbeelding. De Friezen staan bekend als een trots volk, gelukkig maar: zo wordt de eigen cultuur bewaard. Het prachtige, afwisselende landschap met de authentieke Friese 11 steden zal u boeien, te voet, per fiets, boot of met de auto.

friesland_terp_672foto Hendrik van Kampen

Hylpen 672foto Hendrik van Kampen

Friese vlag 672

Actief

B&B Ruimzicht ligt op loopafstand van natuurgebieden als Rottige Meente en Brandemeer, met verschillende wandel- en fietsroutes. Iets verderop liggen de Lendevallei, de Weeribben of Oranjewoud. De waterrijke omgeving biedt leuke uitstapjes. Met een kano de Linde verkennen of met een motorboot over het Tjeukemeer.

Het schaatsmekka Thialf en het Abe Lenstrastadion liggen binnen een afstand van 10 km. in Heerenveen, leuk voor jong en oud! Speciaal voor kinderen zijn de Orchideenhoeve in Luttelgeest, de prachtige oude speeltuin van Tjaarda in Oranjewoud, en het Kameleondorp van Terherne aanraders.

lindeDe Lendevallei

 

boot_tjeukemeerHet Tjeukemeer

 

thialfIJsstadion Thialf in Heerenveen

Eten en drinken

De Friese keuken zal u verrassen. We kunnen u verschillende restaurants in de omgeving aanbevelen.

Restaurant de Oranjetuin in Oranjewoud is prachtig gelegen in het koninklijke Oranjewoud; in de bossen bij een mooie speeltuin.

Wat verder weg, maar de moeite waard: voor eten met een Michelinster kunt u terecht bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl.

hetambacht2

Cultuur en musea

Op het gebied van kunst en cultuur is er veel te ‘sneupen’ (Fries voor ontdekken).

Het Cultuurhistorisch Museum Willem van Haren in Heerenveen vertelt het verhaal van de rijke heren van het veen en van de arme veenarbeiders.

Maar ook van de vorstelijke allure van Oranjewoud. Liefhebbers van moderne kunst kunnen Museum Belvedere in Oranjewoud niet overslaan, met hedendaagse Friese kunst. Het terras bij het moderne gebouw biedt een mooi uitzicht op het landgoed van Oranjewoud.

Wat verder weg: Het enige museum dat zich heeft gespecialiseerd in keramiek, staat in Leeuwarden: Keramiekmuseum Princessehof. In Franeker staat het beroemde Eise Eisinga Planetarium. Het Jopie Huisman in Workum trekt jaarlijks 2 miljoen bezoekers en raakt met zijn realisme niet alleen de traditionele kunstliefhebber. En dan last-but-not-least natuurlijk het splinternieuwe moderne Fries Museum in Leeuwarden.

friesmuseumHet nieuwe moderne Fries Museum (foto Michel Kievits)